Všetko, čo naozaj potrebujem vedieť, som sa naučil/a v materskej škole :)

MŠ L. Novomeského

Materská škola
L. Novomeského 1209/2
905 01 Senica

034 651 52 91
Telefón spoločný pre MŠ aj pre
školskú jedáleň.

12mssenica@gmail.com

ZŠ s MŠ Pohorelá - O škole - Rodičovské združenie [ www.zspohorela.edu.sk ]

Ospravedlnenie neprítomnosti dieťaťa v MŠ

28.10.2022 12:21

Ak sa dieťa nemôže zúčastniť na výchove a vzdelávaní v materskej škole, jeho zákonný zástupca je povinný oznámiť MŠ bez zbytočného odkladu príčinu jeho neprítomnosti. 

Ospravedlnenie neprítomnosti podľa rozhodnutia ministra školstva rodič môže svojím rozhodnutím ospravedlniť dieťa s povinným predprimárnym vzdelávaním na 7 po sebe idúcich vyučovacích dní (víkendy a sviatky sa nepočítajú) aj z dôvodu ochorenia.

Pri absencii viac ako 7 (dieťa s PPV) po sebe idúcich vyučovacích dní z dôvodu ochorenia musí dieťa s PPV predložiť „Potvrdenie od lekára“ od všeobecného lekára pre deti a dorast, ktorý má vedomosť o prebiehajúcom ochorení (bez obmedzenia počtu ospravedlnení počas školského roka).

FotkyFoto_kresleny-doktor-s-happy-male-deti-chlapec-a-divka_91533028 «  Materská škola, Komenského 1162/38, Kysucké Nové Mesto

!!! Rodičia detí s nepovinným predprimárnym vzdelávaním „Potvrdenie od lekára“  nepredkladajú. !!!

Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti rodič podpisuje pri nástupe do školy (triedy) a po každom prerušení dochádzky do školy a školského zariadenia v trvaní 3 a viac po sebe nasledujúcich vyučovacích dní (víkendy a sviatky sa počítajú- čiže keď dieťa chýba v piatok, tak v pondelok zákonný zástupca podpisuje vyhlásenie o bezpríznakovosti: PIATOK, SOBOTA, NEDEĽA)

 !!!Vyhlásenie o bezpríznakovosti platí aj pre rodičov, čo nemajú dieťa s povinným predprimárnym vzdelávaním!!!  

Ak má v pláne rodič s dieťaťom s povinným predprimárnym vzdelávaním počas školského roka odcestovať (napr. na dovolenku) vypíše Žiadosť o uvoľnenie z povinného predprimárneho vzdelávania. Zákonný zástupca má možnosť si túto žiadosť vypísať doma alebo si ju vypýtať od pani učiteľky v predškolskej triede, ktorú jeho dieťa navštevuje.

Odhlasovanie detí, či už zo stravy alebo z dochádzky:

1. Oznámiť pani učiteľke na triede

2. Napísať e-mail

3. Zavolať na telefónne číslo materskej školy (prosím o trpezlivosť, na škole máme len jeden telefón, ktorý zdvíhajú pani kuchárky a oni majú tiež toho veľa na práci)

4. Zapísať do zošita, ktorý sa nachádza v každej jednej šatni